Voorzitter van Stichting De Zorggarage

Graag stel ik mij kort voor. Ik ben Christiaan, Chris voor ingewijden. Dagelijks werk ik op een kantoor achter een computer, maar in de avonduren en weekenden ben ik graag bezig met mijn grootste passie: auto’s! Alweer een jaar of 8 terug leerde ik Max, de oprichter van de stichting, kennen via deze gedeelde auto-hobby. Hierna hebben wij elkaar een hele tijd niet gesproken, tot dat mij bekend werd dat hij begonnen was met Stichting de Zorggarage. Mijn eigen zus heeft een verstandelijke beperking, dus ik weet hoe moeilijk het kan zijn om een goede plek te vinden waar je als jongere met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kan.

Ik ben toen afgereisd naar Sterksel om kennis te maken met de stichting. Na een kwartier waren was ik verkocht! Het verhaal van Max overtuigd simpelweg.Wat begon als een manier om anderen te helpen, eindigde in een prachtige stichting. Ik twijfelde dan ook geen moment toen Max vroeg of het mij niets leek om plaats te nemen in het bestuur. Dat is nu ook alweer een jaar of 3 geleden. Stichting de Zorggarage is voor mij een uniek initiatief. Niet alleen uniek omdat het een (auto-) garage is, maar ook uniek op de manier waarop wij met z’n allen er wat van maken. Geen poespas, maar gewoon een groep mensen met een passie voor auto’s en het helpen van mensen. De sfeer is dan ook enorm gemoedelijk.

Officieel ben ik voorzitter van de stichting. Voor mij zit hier weinig waarde aan; iedereen bij ons is gelijk. Bestuur, vrijwilligers, zorgmonteurs: iedereen staat goed met elkaar in contact. Toch zijn er genoeg uitdagingen die komen kijken met het runnen van een stichting zoals de Zorggarage. Tegenover andere stichtingen zijn wij absoluut geen ‘ grote jongen’. Wij focussen op maatwerk en persoonlijke aandacht. Geld wordt er dan ook niet verdiend; dat is gewoonweg secundair. Iedereen zit er met dezelfde passie in. Dit betekent wel dat we altijd scherp moeten zijn op de centen. Samen met de penningmeester zet ik mij dan ook in om de boodschap van de stichting te verkondigen, en ervoor te zorgen dat wij mooie partners weten te vinden die ons zowel financieel als met kennis kunnen helpen. Samen zorgen wij ervoor dat de stichting nog jaren ervoor kan zorgen dat er jongeren met een enorme ambitie en passie voor techniek bij ons kunnen uitbloeien tot de beste versie van henzelf.

Denk je nou; wat een prachtig initiatief? Neem dan vooral contact op. Doneren kan makkelijk via de QR-code op de website. Mocht je bedrijfsmatig iets willen betekenen voor ons dan hoor het ook heel graag. Bel mij vooral; 0620778514.

Groet, Christiaan Boeren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.