Project Noto

Project Noto is bedoeld om mensen en/of organisaties te helpen die afhankelijk zijn van een auto, maar deze door omstandigheden niet kunnen bekostigen. De naam Noto is een samentrekking van nood en auto. Vanuit onze drive om te willen helpen, zijn we met dit project in staat om zowel onze Zorggaragisten als externe ontvangers iets tastbaars te kunnen bieden.

Al sinds 2020 heeft Stichting de Zorggarage het project Noto lopen, waarbij onze cliënten auto’s opknappen en deze klaarmaken voor een nieuw leven met veel veilige kilometers. Project Noto is een project waarbij we op meerdere vlakken participatie stimuleren. De Zorggaragisten zijn van inkoop tot aflevering betrokken. Ze krijgen te maken met allerlei uitdagingen; wat voor auto is geschikt, wat heeft deze nodig, hoe doen we dat, wat moeten we bestellen, in welke volgorde voeren we de werkzaamheden uit en wie krijgt de auto? Daarnaast vindt dit ook nog eens plaats in een planning die we met elkaar opstellen. Zo bieden we niet alleen een mooie uitdaging maar leren de cliënten veel nieuwe technische én cognitieve vaardigheden.

Met enige regelmaat hebben we weer een auto weg te geven, houd daarom altijd onze website en social media in de gaten.

Lees hier het artikel over onze allereerste auto die we mochten weggeven: Wie weet een zorgheld voor gouden auto uit Sterksel? | Cranendonck, Heeze-Leende | ed.nl