Vrijwilliger van De Zorggarage

Mijn naam is Wiel Jaspers ik ben ca. 2,5 jaar geleden in contact gekomen met De Zorggarage in Sterksel en werd daar hartelijk ontvangen en kon ook een paar uur meelopen cq indrukken opdoen wat zij allemaal doen en kijken of ik hier ook een bijdrage aan kon leveren.

Ik heb een plaatwerk opleiding gedaan in de avonduren op een school in België omdat ik al veel zelf aan het plaatwerk van diverse auto’s werkte in mijn vrije tijd en aan oldtimers wat een grote hobby van mij is. Echter het meeste leer je toch door het zelf te doen om alle kleine handigheden je aan te leren. Op dit moment bekleed ik thuis zelf een houten koetswerk met metalen beplating van een MG TC.

Sinds 2,5 jaar ben ik dus als vrijwilliger bij De Zorggarage gekomen om zoveel mogelijk van mijn vaardigheden over te dragen aan de cliënten, zoals het uitdeuken van het plaatwerk, vervangen door nieuw plaatwerk maar ook het maken van plaatwerk delen. Omdat in de reparatie afdelingen van de huidige garagebedrijven alleen vervanging van plaatwerk wordt uitgevoerd is het toch belangrijk dat ook het maken van kleine onderdelen van belang is. Het lassen van dit plaatwerk aan de auto’s is uiteraard ook belangrijk.

Het strak maken dmv uitdeuken en plamuren worden de cliënten ook aangeleerd.

Mijn ervaringen overdragen aan andere vind ik een hele fijne bezigheid en doe dit met zeer veel plezier in De Zorggarage. Elke vrijdag middag en indien nodig nog af en toe een extra middag, alleen door de corona maatregelen van het afgelopen jaar is dit uiteraard deels beperkt gebleven.

Het contact met de zorgmonteurs is naar mijn mening goed en ook het aanleren van de vaardigheden en speciale kneepjes wordt zeer gewaardeerd en je ziet duidelijk vooruitgang bij de cliënten maar bij de één gaat het wat sneller als bij de ander en je kunt dan ook zien wie waar zich het beste bij voelt wat ook zeer belangrijk is.

Er zijn diverse projecten onderhanden genomen bv. onderhoud en afstellingen van een rally auto, auto’s inkopen en deze APK gereedmaken, die dan geschonken werden aan zorgmedewerkers ivm de corona besmettingen en deze vaak opgeroepen werden, cq herintrede in de zorg, en zij opgeroepen werden in tijden dat er geen openbaar vervoer mogelijk is. Omdat De Zorggarage afhankelijk is van sponsors om deze projecten uit te voeren is het voor het bestuur een hele klus om hiervoor voldoende budget te vergaren gelukkig is dit al voor 5 auto’s mogelijk geweest en op dit moment is gestart met een 6de auto.

Door de verschillende type auto’s kan er afwisselend gewerkt worden en is het scala zo breed mogelijk zodat iedereen zijn vaardigheden leert die voor hem of haar het prettigst zijn maar ook andere werkzaamheden leert.

Wij zorgen samen voor een prettige werksfeer en ik hoop dit nog lang te kunnen doen samen met de andere vrijwilligers, cliënten en onze directeur Max.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *