Toekomstvisie Stichting De Zorggarage

Stichting De Zorggarage is er voor mensen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Zorggarage wil krachten met zorgaanbieders gaan bundelen om die mensen van dienst te kunnen zijn. Zodat ze uiteindelijk weer aan de slag kunnen en een stukje zelfstandigheid terugwinnen. Met inzet van De Zorggarage, zorgaanbieders en cliënten moet dat lukken!

Logistieke onderneming en autotechniek

Waarom een garage, zul je jezelf afvragen? De uitleg van de drijvende kracht achter De Zorggarage is simpel. “Je staat er niet bij stil, maar een garage is ook een enorme logistieke onderneming ’, aldus Max Boogaarts. Autotechniek heeft vele facetten, die los van elkaar ook als deel vakmanschap aangeleerd kunnen worden. Denk hierbij aan lassen, of poetsen. Tevens leren cliënten sociale vaardigheden. Omgaan met anderen en situaties die ze niet gewend zijn.
Bovendien wil De Zorggarage een mini webshop voor tweedehands onderdelen opzetten. Deze onderdelen zullen voornamelijk uit de eigen gesloopte auto’s komen. De stichting is niet commercieel , dus niet bedoeld om te verkopen. “Een webshop is een heel proces. Je hebt allerlei onderdelen. Die moet je een nummer geven. En dan ergens opbergen. Later, als het artikel is besteld, moet je het ook weer terugvinden. En dan bij de klant krijgen. Dat is complexer dan je zou verwachten”, stelt Max.

Verhuurbedrijf

Daarnaast heeft De zorggarage nog een ander plan: Max Boogaarts wil drie auto’s gaan inzetten voor nagebootste verhuurbedrijf. Voor mensen die een auto hard nodig hebben, om naar hun werk te komen bij een nijpende financiële beginsituatie, maar niet kunnen betalen. En wanneer nodig, om onze eigen cliënten te halen en brengen. Bijvoorbeeld een bijstandsmoeder. Als zo’n auto weer terugkomt aan het eind van de werkweek, moet hij gecheckt worden en gepoetst. Kun je voorstellen hoe fijn het voor commerciële autoverhuurbedrijven is als onze cliënten dat allemaal weten én kunnen? Onze cliënten kunnen dan zo aan de slag!

Ruggensteuntje

Max Boogaarts heeft altijd al de gave gehad om mensen te helpen die een ruggensteuntje nodig hebben. In 2011 kreeg Max zelf een zwaar ongeluk, waar hij nu nog dagelijks last van ondervindt. Hij heeft van de nood een deugd gemaakt de Zorggarage opgericht. Hij zag namelijk net iets te vaak dat mensen met een achterstand op arbeidsmarkt die bij een bedrijf werden ondergebracht voor ervaring, binnen een half uur stonden te vegen. “Terwijl ze wel degelijk iets in hun mars hebben. Mijn eerste cliënt kon binnen 4,5 maand zelfstandig een distributieriem vervangen. “ Leg de nadruk op dingen die WEL goed gaan!
En die kans wil De Zorggarage bieden.  “Alles is beter dan wasknijpers maken’, aldus Max.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.