Glimlach van een bijzonder kind

Het is een bijzondere dag geweest.

Vanmiddag heb ik een afspraak gehad met een manneke van 14 jaar en zijn begeleidster. Het viel me meteen op hoe kwetsbaar, druk, zich geen houding wetend te geven kind het is, al beschadigd door het leven maar wel met een hele open en eerlijke blik. Leuk slim jochie!

Het manneke zit in Veldhoven op een speciale school, het doel van het bezoek van vandaag aan de zorg garage was dat hij een richting gaat ontdekken die hij leuk vind in de techniek. Ik heb hen verteld hoe het in de zorggarage werkt en wat wij er allemaal doen, ook heb ik gevraagd wat zijn interesses zijn en wat hij nog allemaal wilde weten.

Het manneke zag al een tijdje onze rally BMW staan waar een aantal cliënten en ik aan werken, de Saabs vond die helemaal niet zo interessant maar de rally BMW vond hij geweldig. Ik ben met hem naar die auto gelopen en heb hem wat onderdelen aan laten wijzen.
Na een poosje vroeg hij ‘doet die het ook echt’?

In eerste instantie deed hij het niet tot, onze hilariteit, ik heb hem even snel gerepareerd en buiten gezet. Je zag het jochie met grote ogen kijken met de vraag in z’n oogjes of we een rondje op het terrein konden maken, tuurlijk kan dat!!, dus ik zei ‘stap maar in’.

En natuurlijk hebben we ook een rondje gereden met de begeleidster 🙂

Van het jongetje dat binnenkwam en zich geen houding wist te geven was niets meer over. PLEZIER!!
Na het autoritje had dit kleine bijzondere manneke zo een grote glimlach op zijn gezicht en daar doen we het in de zorggarage voor!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.